Top 10 veerkrachtstrategieën

In dit artikel worden tien strategieën voorgesteld om je veerkracht op te bouwen. Merk op dat deze strategieën misschien niet voor iedereen even geschikt zijn. Daarom moet de persoon de strategie(s) kiezen die het beste bij hem/haar past (passen)

  1. Pas je houding aan. De houding die je kiest heeft niet alleen gevolgen voor de mensen om je heen, maar ook voor je eigen welzijn. Optimisme, welwillendheid en passie zijn de sleutels tot je voldoening. Bovendien zullen je dierbaren je het beeld dat je hen geeft terugsturen. Door je houding te veranderen, ontstaat er een virtueuze cirkel.

  1. Verduidelijk je gedachten en woorden. Als je je ideeën wilt uitvoeren, zorg er dan eerst voor dat je een duidelijk plan heeft over hoe je verder wilt gaan. Zorg ervoor dat je voorstellen relevant en van hoge kwaliteit zijn voordat je ze indient. Op die manier, als je eenmaal tevreden bent met hen, zul je je publiek meer vertrouwen geven wanneer je je argumenten naar voren brengt.

  1. Leer van je mislukkingen. In plaats van de negatieve kant van je mislukkingen te zien, waarom zou je er niet van leren? Bedenk wat er gecorrigeerd kan worden, hoe het verbeterd kan worden, maar wijs ook… op de aspecten die werkten! De volgende poging zal er des te beter voor zijn.

  1. Waardeer uzelf. Zelfvertrouwen is de eerste stap voordat anderen in je kunnen geloven. Durf uzelf te zijn en accepteer wie je bent. Als het je niet bevalt wie je bent, doe er dan iets aan en aarzel niet om hulp aan de mensen om je heen te vragen.

  1. Heb medelijden met uzelf. Accepteer dat je door moeilijkere tijden kunt gaan zonder je schuldig te voelen. Als je het optimisme dat in je schuilt wilt terugwinnen, accepteer dan je zwakke punten als sterke punten en neem ervoor de tijd die je nodig hebt.

  1. Accepteer tegenspoed. In plaats van de ander als een tegenstander te zien, luister naar zijn of haar standpunt en de argumenten die hij of zij aanvoert. Het vinden van een gemeenschappelijke basis is niet altijd gemakkelijk, maar het kan je helpen je kritische denkvermogen te ontwikkelen en meer creatieve oplossingen te vinden.

  1. Hou uzelf in stand. Door te sporten of gewoonweg dagelijks actief te zijn, verbetert je je fysieke en mentale conditie.

  1. Werk aan je hersenkracht. Het doen van puzzels, legpuzzels of het spelen van bordspellen zal je hersenen trainen om flexibeler te zijn. Op deze manier, wanneer je nieuwe professionele uitdagingen tegenkomt, zult je je hersenen gewend zijn aan een bepaalde denkstrategie.

  1. Mediteer. Meditatie bevrijdt je van negatieve energieën en golven. Door je te richten op elk deel van je lichaam, van top tot teen, kun je ontspannen en je volledig bewust worden van uzelf. Het kennen van je lichaam en je emoties zal je besluitvorming verbeteren.

  2. Omring uzelf met liefdevolle mensen. Met betrekking tot de eerste voorgestelde strategie wordt de houding van je dierbaren weerspiegeld in je manier van zijn. Daarom is het belangrijk om uzelf te omringen met positieve mensen, die je warme golven sturen die je op je beurt kunt uitzenden. je acties worden dan gevuld met de welwillendheid van je dierbaren.